VERHUIZINGEN
OVVO verhuisde na de oorlogsjaren van Tienhoven naar Maarssen-dorp, waar men onderdak vond in het weiland van boer Van Dijk. Naar moderne maatstaven kon dit onderkomen gerust als armoedig beschreven worden. Kleedkamers met douches waren er niet, er stond een oud varkenshok om je om te kleden en wassen kon je na de wedstrijd in de sloot.
Helaas verliep het contact met boer Van Dijk niet al te best. OVVO moest al snel verder zoeken naar een goed onderkomen en betrok De Twaalf Morgen als nieuwe locatie, op deze locatie staat tegenwoordig Huize Maria Dommer.
In de jaren ’50 werd Jer van der Lugt voorzitter van OVVO. Hij stond bekend om zijn inzet en onder zijn bewind vonden ook de eerste Jaarlijkse Algemene Vergaderingen (JAV) plaats. Een kantine had OVVO in die tijd niet en ook de huur van een zaaltje was veel te duur, daarom vonden deze vergaderingen plaats bij de familie Van der Lugt thuis. Uiteindelijk heeft Jer van der Lugt de voorzittershamer maar liefst 12 jaar in handen gehad en deze vervolgens overgedragen aan zijn vrouw Grad van der Lugt, de eerste vrouwelijke voorzitter.
In 1959 kon de eerste grote korfbalprestatie gemeld worden: OVVO promoveerde naar de hoofdklasse van de CKB. In een beslissingswedstrijd tegen MIA uit Amersfoort wonnen de Maarssenaren, mede dankzij het goede spel van een MIA-heer die inviel omdat OVVO te weinig heren had. Jan Brouwer (momenteel erelid) was er getuige van en meent zich te herinneren dat OVVO met 4-2 won.
In 1973 werden de twee korfbalbonden (CKB en NKB) samengevoegd tot Koninklijk Nederlands KorfbalVerbond (KNKV). OVVO groeide gestaag en kende begin jaren ’80 een glorietijd. Onder leiding van legendarische spelers als Rob Brouwer, Henk Naves, Rody van der Lugt, Frits Bruijntjes, Ineke van Ginkel en Sonja Timmerman speelde OVVO in de top van de overgangsklasse (het hoogste na de hoofdklasse). Na een verblijf van enkele jaren op Daalseweide verhuisde de club opnieuw en situeerde zich op de Stationsweg in Maarssen-dorp. Voor die tijd een mooie accommodatie met een eigen kantine, kleedkamers en mooie ruime velden.