OVVO BIJ DE TOP-10 VAN NEDERLAND

De vereniging moest daarmee voldoen aan een Korfbal League-protocol met een echte KL-manager (Rik Peters en later Gert-Jan Menkveld), stewards, juryleden, entreekaarten-reservering (knap geregeld door Nel Kruit) en een video-platform voor verplichte videobeelden, die onderling moesten worden uitgewisseld. Ook beschikte OVVO in deze sportief succesvolle periode over OVVO-TV. Onder meer René Dijkkamp was daar een belangrijke spil. Op internet is nog het nodige aan beeldmateriaal terug te vinden. De moeite waard om de sfeer van toen opnieuw te beleven. OVVO kreeg door het spelen in de KL zoveel naamsbekendheid dat er zelfs twee Catalaanse internationals (Berta Alomà Sesé en Jose Álvarez Andrés) bij OVVO wilden komen spelen.

In die jaren beschikte OVVO over meer dan 100 vrijwilligers en een specifiek bestuurslid vrijwilligerszaken die ouders van (nieuwe) jeugdleden betrok bij de vereniging. Met het programma ‘’Ouders Graag Gezien’’ werden veel nieuwe mensen nauw betrokken bij OVVO.

Het 1e KL-seizoen (2009-2010) was onvergetelijk. Menig confetti-kanon werd afgeschoten, zodat Thijs Manten en Frank Cappon met speciale vishengels de slingers van het plafond moesten halen. Jammer genoeg heeft OVVO/DeKroon in eerste instantie slechts één zaalseizoen mogen genieten van korfbal op het allerhoogste nationale niveau. De ploeg van Frits Wip haalde in de reguliere competitie 10 punten, eindigde als 9e van de 10 beste clubs van Nederland, genoeg om directe degradatie te ontlopen maar in het promotie/degradatieduel bleek DVO in haar eigen sporthal te Bennekom net iets te sterk (17-16). Hierdoor acteerde OVVO/DeKroon in het zaalseizoen 2010-2011 wederom in de Hoofdklasse, maar het jaar KL smaakte zeker naar meer, een ervaring om nooit te vergeten voor menig OVVO-lid! Dus werd er o.l.v. Maarten van Woerkom (en in diens 1e jaar samen met Wim Bakker) gewerkt aan een comeback (foto-9). Het 2e KL-jaar kwam zodoende alras in 2012-2013 door in de grote PKC-hal in Papendrecht het gerenommeerde DOS’46 uit Nijeveen ruim te verslaan (24-16). Een bijzondere teamprestatie met Martijn Roos en Gert Vader als geweldige topscoorders. In dat seizoen wist OVVO-1 zich knap te handhaven door in een ongekend spannende beslissingswedstrijd KCC uit Capelle aan den IJssel in eigen huis te verslaan. Wederom was Gert Vader de matchwinnaar. Ook in het 3e KL-jaar (2013-2014) eindigde OVVO op een knappe 9e positie. Dit keer ging de playdown-wedstrijd tegen hetzelfde DOS’46 echter verloren, zodat een einde kwam aan 3 speciale en onvergetelijke KL-jaren.

Nog een laatste sportief hoogtepunt mag niet onvermeld blijven. OVVO-1 speelde op het (kunstgras)veld ook enkele jaren in de Ereklasse, het hoogste landelijke niveau (zie foto). In 2014 eindigde OVVO als 1e in één van de twee poules van vijf ploegen, waardoor we in de kruisfinales tegen BlauwWit A’dam moesten spelen om een finaleplaats. OVVO ging strijdend maar eervol kopje onder. In die jaren werd OVVO getraind door de enige vrouwelijke KL-coach Jennifer Tromp, die in 2016 werd opgevolgd door oud-international Leon Simons. Maar toen was er al een kwaliteitsverval merkbaar en kwam er een eind aan een bijzondere periode, want verschillende topspelers van ons, werden door hoger spelende clubs (Fortuna, KZ, BlauwWit) verleid om OVVO te verlaten om zo de top-4 te bereiken. Talenten van OVVO die uiteindelijk zelfs het Nederlands seniorenteam hebben gehaald, zijn Marjolijn Kroon en Anouk Haars. Na enkele jaren hoofdklasse volgde de onvermijdelijke degradatie naar de overgangsklasse (zaal en veld), waar OVVO anno 2023 een bescheiden rol speelt.

 

Lees hier verder....